SHC De Oude Stelmakerij

SHC de oude Stelmakerij is in 2023 geopend van 7 april tot en met 29 oktober. De openingstijden kunnen variëren.

Tijdens Westerwolde Rijgt van 17 tot en met 25 juni elke dag open van 10.00-17.00 uur.

Daarna vooralsnog geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00-16.00 uur.

De entree is gratis.

Bezoekadres: Dorpsstraat 32, 9551 AE Sellingen. Telefoonnummer tijdens openingstijden: 0599-322727.

Wisseltentoonstelling: tot en met 11 juni:

Expositie ’t Schierste Ploatje 

Zonnestralen in het bos, één van de geëxposseerde foto's van Alja Venema.

Te zien zijn foto’s die fotografe Alja Venema maakte om de mooiste plekken van Westerwolde weer te geven: ’t Schierste Ploatje.

De expositie ’T Schierste Ploatje toont foto’s die gemaakt zijn voor de fotowedstrijd die Stichting ZO!Groningen in 2022 uitschreef. Deze stichting heeft als doel het promoten van de regio Oldambt, Westerwolde en Veenkoloniën op toeristisch gebied. De wedstrijd is geïnspireerd op het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje: elke deelnemer moet een aantal opdrachten voltooien waarbij steeds punten per opdracht kunnen worden gewonnen. Wie uiteindelijk de meeste punten heeft gekregen voor zijn foto’s, is de winnaar. In 2022 won Alja Venema uit Stadskanaal de wedstrijd voor het gebied Westerwolde.

16 juni tot en met 10 september:

Vloerboeketten en Gronings rood: van de kouwe grond.

Alida Everts toont haar Vloerboeketten, gemaakt van verschillende soorten klei. Organische vormen, zaden, bloemen en knoppen heeft zij geboetseerd met de aarde waaruit ze zijn ontstaan. Van Mirjam Veldhuis is de beeldengroep Gronings Rood te zien, die zij maakte van de echte Groninger roodbakkende klei die zo kenmerkend is voor veel bakstenen gebouwen.

Links een vloerboeket van Alida Everts, rechts een detail van Gronings Rood van Mirjam Veldhuis

 

SHC de Oude Stelmakerij is een bezoekerscentrum dat vertelt over de veelzijdige geschiedenis van Westerwolde.  Daarnaast is het een toeristisch informatiepunt met fiets- en wandelroutes, kaarten en informatie over overnachtingsmogelijkheden.

U vindt de Oude Stelmakerij ook op Facebook.