SHC De Oude Stelmakerij

Stelmakerij te Sellingen

In onze dependance is een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Westerwolde te zien: Westerwolde in Vogelvlucht. In woord en beeld gaat u met zevenmijlslaarzen door de ontstaansgeschiedenis van het landschap, de middelen van bestaan en andere kenmerkende elementen uit de rijke historie.

Het is ook een Toeristisch Informatiepunt voor Westerwolde. Voor wandel- en fietsroutes, overnachtingsadressen, kaarten van de omgeving en allerhande toeristische informatie kunt u hier terecht. Telefoonnummer tijdens openingstijden: 0599-322727.

In de schuur is elk jaar een andere wisseltentoonstelling.

In de nieuwe expositie, getiteld ‘Groeten uit Sellingen’ zijn oude ansichtkaarten en foto’s te zien van het dorp Sellingen en de directe omgeving. Deze foto’s zijn door  bureau Koopmans & Van Dalen Communicatie in Sellingen in een bijzondere presentatie gegoten die uitnodigt tot verder kijken en veel nostalgische herinneringen zal oproepen. De aanleiding voor de tentoonstelling was een schenking van een collectie oude foto’s door de Rotary aan het SHC van ansichtkaartenmaker JosPé uit Arnhem. In deze collectie zaten ook veel foto’s van Sellingen uit de jaren zestig. Voor de tentoonstelling is verder dankbaar gebruik gemaakt van de verzamelingen van Geert Drenth en de familie Hoomoedt. Ook worden er van oude foto’s, dezelfde situaties in het heden getoond.

Bij de tentoonstelling is een fraaie brochure gemaakt waarin de foto’s zijn afgebeeld en voorzien van informatie, en bij elk thema zelfs nog meer dan in de tentoonstelling kon worden getoond. Deze brochure is in de Stelmakerij te koop.


SHC de oude Stelmakerij is geopend van april tot en met oktober. Daarbuiten op afspraak.

U vindt de Oude Stelmakerij ook op Facebook.