De Metamorfose van het Streekhistorisch Centrum

De Metamorfose van het Streekhistorisch Centrum

In het jaar 2024 trekken het SHC en de bibliotheek samen op om de huidige ruimte waar nu alleen nog de bibliotheek gevestigd is, te veranderen in een nieuwe culturele ontmoetingsplek in het hart van Stadskanaal. Met als uiteindelijke doel een ruimte te creëren waar samenwerking, educatie en creativiteit samenkomen.

Het jaar 2024 markeert een nieuw hoofdstuk van ’t Kofschip (het pand aan de
Continentenlaan 2). In nauwe samenwerking met een ontwerpbureau (Includi)
zullen beide partijen gezamenlijk de transformatie vormgeven. 
We willen een waardevolle plek zijn voor de inwoners van Stadskanaal, een maatschappelijk, educatief en cultureel centrum waar het bruist. Niet langer ieder voor zich op een eiland, maar in samenspraak en samenwerking.

Het Streekhistorisch Centrum gaat dus verhuizen. Het is de bedoeling dat dit aan het eind van 2024 gerealiseerd is. Op deze pagina zullen we over de voortgang publiceren.

Wethouder Egbert Hofstra geeft samen met Rachel van den Hoogen (Biblionet Groningen) en Helen Kämink (SHC) het startschot voor het project.
Wethouder Egbert Hofstra geeft samen met Rachel van den Hoogen (Biblionet Groningen) en Helen Kämink (SHC) het startschot voor het project. Foto: Jaap Kok/SHC

De Metamorfose van het SHC wordt mede mogelijk gemaakt door: