Oproep: doe mee aan het open podium

24
Maa

 

 

 

 

 

Streekhistorisch Centrum organiseert voor de tweede keer een open podium in de bibliotheek

Op zondag 24 maart organiseert het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal voor de tweede keer een open podium voor iedereen die het leuk vindt iets voor te dragen voor publiek. Schrijf of lees je graag, maak je muziek of wil je iets anders doen, geef je dan op. We hopen op een afwisselend programma waarbij leeftijd geen rol speelt, iedereen mag meedoen. Voor een lekker hapje wordt gezorgd.  Het Open Podium vindt plaats in de bibliotheek van Stadskanaal.

Vorig jaar werd het open podium voor het eerst gehouden en was het met deelnemers met een divers repertoire een groot succes. We hopen op weer zoveel aanmeldingen en een enthousiast publiek om te komen luisteren. Voor iedereen geldt: het thema is vrij, wat je gaat doen ook, maar de maximale tijdsduur per persoon is gesteld op 10 minuten.

Om het programma te kunnen samenstellen is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan via info@streekhistorischcentrum.nl tot en met uiterlijk 20 maart. Het programma begint om 14.30 uur.

Voor meer informatie: tel. 0599-612649 (tijdens kantooruren, Helen Kämink).

Op de foto: Rampal Etiënne tijdens het open podium in 2023.

Waar is deze foto gemaakt?

10
Maa

Fotoquiz met foto’s uit het archief van het SHC

Op zondagmiddag 10 maart  presenteert Bert Roossien, historicus bij het Streekhistorisch Centrum (SHC) weer een fotoquiz met oude foto’s uit het archief. Het is deze middag een interactieve voorstelling waarbij je je kennis over de streek kunt testen en/of opfrissen. De voorstelling vindt plaats in de Bibliotheek van Stadskanaal.

Tijdens de voorstelling worden 40 afbeeldingen getoond van markante plekken, gebouwen en objecten uit onze regio. In de vorm van een quiz met meerkeuzevragen kan iedereen meedoen: wie kent de streek het beste?

De voorstelling begint om 14.30 uur. Het bijwonen van de voorstelling kost 4,50 (inclusief koffie/thee). Donateurs van het Streekhistorisch Centrum betalen € 1,50. Reserveren kan via 0599-612649 of per mail

Oh ja, op bijgaande foto zien we de R.K. kerk te Zandberg. Collectie Streekhistorisch Centrum Stadskanaal.

 

Zondagmiddagprogramma

29
Sep

omslag van het activiteitenprogramma 2023-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor het hele programma 2023-2024

Bijna altijd wat te doen: Lezingen en presentaties van het Streekhistorisch Centrum op zondagmiddag.

Geïnteresseerd in de geschiedenis van de streek, hou je van oude foto’s kijken of misschien liever van poëzie en literatuur? Het zondagmiddagprogramma bevat activiteiten voor elk wat wils. De activiteiten vinden meestal plaats in de bibliotheek van Stadskanaal, Continentenlaan 2, 9501 DG Stadskanaal. Ze beginnen altijd om 14.30 uur, de zaal gaat om 14.00 uur open.

Om te reserveren, mail naar info@streekhistorischcentrum.nl.

Beeldpresentatie Oude auto’s in het straatbeeld

07
Maa

De startdia van de livestream over oude auto's in het straatbeeld door Bert Roossien op Facebook

Op 7 maart 2021 was via Facebook een livestream te zien waarin Bert Roossien foto’s uit het archief van het SHC toonde. Het thema was ‘oude auto’s in het straatbeeld’. Via deze link is de presentatie nog steeds terug te kijken.

Permanent


Altijd te zien in het SHC:

Winkeltje bij de sluis in de permanente tentoonstelling

De permanente tentoonstelling Schets van de Kanaalstreek; over de ontstaansgeschiedenis van Stadskanaal en omgeving. Met het nostalgische ‘winkeltje bij de sluis’, het kabinet vol linnengoed en de meubels van Knicos in de serre.

In SHC de Oude Stelmakerij:

SHC de Oude Stelmakerij is in de wintermaanden gesloten. Bezoek op afspraak is wel mogelijk via 0599-612649.

Vanaf Pasen 2022 zijn we weer geopend.

Voorstelling op maat
Voor groepen verzorgen wij ook voorstellingen op maat. Dat kan nu voor groepen tot max. 10 personen in Huize ter Marse  maar ook op een door u gewenste locatie, steeds over een door u gewenst onderwerp uit de streek (geschiedenis). Informeer naar de mogelijkheden op 0599-612649 (Bert Roossien).