Warme Wintermiddag: start van de Poëzieweek

31
Jan

Doe mee met de Warme Wintermiddag en draag je lievelingsgedicht of verhaal voor tijdens de start van de Poëzieweek in de bibliotheek. Alleen luisteren mag natuurlijk ook! Het thema is dit jaar ‘Samen’. Geef je op via ons mailadres info@streekhistorischcentrum.nl.

Orgels in Groningen en Ost-Friesland

24
Jan

De provincie Groningen is beroemd om zijn historisch waardevolle orgels. Stef Tuinstra, organist en orgeladviseur bij de Noord-Nederlandse Orgelacademie komt daar over vertellen.

Reserveren is verplicht. Dat kan via de knop op de homepage. Entree € 6,00 p.p. en € 4,00 voor donateurs van het SHC, excl. € 1,00 reserveringskosten. Locatie: Bibliotheek Stadskanaal, Continentenlaan 2, 9501 DG Stadskanaal.

Twij Körten Twij Langen & Geesjen Doddema – ‘Kerst op zien Grunnegs’

20
Dec

Muzikanten Eltje Doddema, Harm Tabak en Bart en Evert Kruizinga brengen een Groningstalig repertoire korte verhaaltjes en anekdotes met liedjes worden afgewisseld. Geesjen Doddema sluit hierbij aan om korte verhaaltjes te vertellen.

Vanwege de lockdown gaat dit concert helaas niet door. We hopen op een herkansing volgend jaar, dan op 19 december 2021!

Agenda


Nu te zien in het SHC:

De permanente tentoonstelling Schets van de Kanaalstreek; over de ontstaansgeschiedenis van Stadskanaal en omgeving.

In SHC de Oude Stelmakerij:

5-6/25-10: Groeten uit Sellingen: een expositie van oude ansichtkaarten en foto’s van Sellingen toen en nu.

Zondagmiddagactiviteiten

Vanaf 4 oktober starten de zondagmiddagactiviteiten weer. Klik hier voor een overzicht en om te reserveren.

Voorstelling op maat
Voor groepen verzorgen wij ook voorstellingen op maat. Dat kan nu voor groepen tot max. 10 personen in Huize ter Marse  maar ook op een door u gewenste locatie, steeds over een door u gewenst onderwerp uit de streek (geschiedenis). Informeer naar de mogelijkheden op 0599-612649 (Bert Roossien).