In Huisje Manning 30-6/27-9 Witte Olifanten VII: Alida Everts

30
Jun

Bloemenzee van Alida Everts in Huisje Manning in Stadskanaal

Vanaf 30 juni is in Huisje Manning, de tentoonstellingsruimte van het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal, een expositie van Alida Everts te zien. Haar werk vormt een ode aan de planten- en bloemenwereld en de Groninger kunstenares zal Huisje Manning deze zomer dan ook omvormen tot een bloemenzee. Everts exposeert haar keramisch werk in combinatie met schilderijen.

Voor de aanvankelijk als bloemiste opgeleide kunstenares is dit een inspirerende plek om haar werk te laten zien. De naamgever van het huisje was immers tuinman Manning die hier tot begin jaren 80 van de vorige eeuw woonde. Alida Everts werd bekend met haar bloemstillevens. Grote en kleinere assemblages van bloemen en planten voerde ze ook uit in keramiek, van ruw aardewerk tot verfijnde geglazuurde objecten. In 2018 won ze met een van haar werken de prijs die verbonden is aan de Keramiek Triënnale in het Coda, Apeldoorn.

De expositie van Alida Everts is de 7de editie van de reeks solotentoonstellingen voor keramische kunst, die plaatsvindt onder de naam Witte Olifanten. Deze naam verwijst in overdrachtelijke zin naar iets zeldzaams, iets moois en kostbaars, te duur om te onderhouden, te kostbaar om weg te doen.

In SHC de Oude Stelmakerij: 5-6/25-10: Groeten uit Sellingen

05
Jun

In de nieuwe expositie zijn oude ansichtkaarten en foto’s te zien van het dorp Sellingen en de directe omgeving. Deze foto’s zijn in een bijzondere presentatie gegoten die uitnodigt tot verder kijken en veel nostalgische herinneringen zal oproepen.

Agenda


Nu te zien in het SHC:

De permanente tentoonstelling Schets van de Kanaalstreek; over de ontstaansgeschiedenis van Stadskanaal en omgeving.

27-6/27-9: Alida Everts, keramisch werk en schilderijen.

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus, kunnen wij maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk toelaten. Of de zondagmiddagactiviteiten in oktober weer van start kunnen gaan, is op dit moment nog onzeker.

In SHC de Oude Stelmakerij:

5-6/25-10: Groeten uit Sellingen: een expositie van oude ansichtkaarten en foto’s van Sellingen toen en nu.

 

Voorstelling op maat
Voor groepen verzorgen wij -normaal gesproken- ook voorstellingen op maat. Dat kan zowel in Huize ter Marse als op een door u gewenste locatie, steeds over een door u gewenst onderwerp uit de streek (geschiedenis). Informeer naar de mogelijkheden op 0599-612649 (Bert Roossien).