Wildervank in oude foto’s

Toen Wildervank nog een eigen gemeentehuis had, met ernaast de NH kerk en pastorie. JosPe-collectie Streekhistorisch Centrum foto-32827

 

 

 

Wildervank in beeld: een voorstelling met oude foto’s uit het SHC

 Op zondag 3 november presenteert Bert Roossien, historicus bij het Streekhistorisch Centrum (SHC) weer een voorstelling met oude foto’s uit het archief. Het thema is deze keer het dorp Wildervank. De voorstelling vindt plaats in de Bibliotheek van Stadskanaal.

De gemeente Wildervank hield in 1969 op te bestaan. Het gelijknamige dorp kwam onder de gemeente Veendam terwijl het Stadskanaalster gedeelte bij de gemeente Onstwedde werd gevoegd en omgedoopt tot de gemeente Stadskanaal. Bert laat beelden zien van Wildervank en Stadskanaal-Wildervank, van het Midden Verlaat – de vroegere grens met de gemeente Veendam – tot aan de Gele Klap in Stadskanaal.

Dit onderwerp is nog nooit eerder belicht in de fotopresentaties. De reden dat nu voor Wildervank gekozen is, is een bijzondere: het is de geboorteplaats van de presentator, die in november officieel met pensioen gaat. Gelukkig blijft Bert Roossien wel als vrijwilliger voor het SHC zijn presentaties geven!

De voorstelling begint om 14.30 uur. Het bijwonen van de voorstelling kost 5,00 (inclusief koffie/thee). Donateurs van het Streekhistorisch Centrum betalen € 2,00. Reserveren kan via 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl.

Bij de foto: Toen Wildervank nog een eigen gemeentehuis had. Ernaast de pastorie van de NH kerk.

JosPe-collectie Streekhistorisch Centrum Stadskanaal foto-32827