Over ons

Huize ter Marse 7

Inleiding

Het Streekhistorisch Centrum is een museum met uitgebreid archief dat zich richt op de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde. In de tentoonstelling wordt deze geschiedenis in beeld gebracht, in het documentatiecentrum kunt u zelf nog dieper graven naar het verleden. 

Nieuws & agenda
Het Streekhistorisch Centrum organiseert allerlei activiteiten. De meest actuele informatie vindt u op de pagina Agenda.

Huize ter Marse
Het museum is sinds 1975 gevestigd in de stijlvolle villa Huize ter Marse, naast de Watertoren van Stadskanaal. Het werd in 1884 voor de hereboer- en vervenersfamilie Maarsingh gebouwd. Meer informatie over Huize ter Marse is te vinden op de pagina Geschiedenis.

Steun het SHC
U kunt het SHC op diverse manieren steunen door sponsor, vriend of donateur te worden. Klik hier voor meer informatie.

Onderwijs
Voor scholen is er het lespakket Knoal! over de geschiedenis van de Kanaalstreek. Meer informatie over ons onderwijsaanbod is te vinden op de pagina Onderwijs.

Winkeltje
Vast onderdeel van de tentoonstelling is het Winkeltje bij de Sluis, waar ouderwetse kruidenierswaren in de originele verpakking te zien zijn; snoepgoed uit grootmoeders tijd is er nog steeds te koop. Meer informatie over het Winkeltje is te vinden op de pagina Winkeltje.

Arrangementen
Voor vergaderingen, lunches of een familiereunie kunt u ook bij ons terecht. We bespreken graag met u de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina Zaalhuur.