Witte Olifanten VIII: Joyce Zwerver Into Nowhere

Vanaf 25 juni tot 26 september is in Huisje Manning, de tentoonstellingsruimte van het Streekhistorisch Centrum, de ruimtelijke installatie Into Nowhere van de Groninger kunstenaar Joyce Zwerver te zien.

Joyce Zwerver maakt site-specific werk, kunst gemaakt voor een bepaalde plek. Het zijn ingrepen in de ruimte, die die bezoeker uitnodigen dit werk te ondergaan. Zij zoekt in haar werk naar contrasten – in kleuren, vormen en materialen die afwijkend zijn van de locatie – en beoogt zo spanning, verbazing en interesse op te roepen. In  2020 won Joyce Zwerver met haar project Mien Grunneger Laand het Hendrik de Vries Stipendium.

Into Nowhere bestaat uit een installatie, dwars door de ruimte in Huisje Manning geplaatst. De bezoeker wordt uitgedaagd de met verleidelijk roze tegels bekleedde gang te betreden, de vervreemding te ondergaan. Want waar leidt deze gang naartoe, welk uitzicht biedt het verstopte raam waar deze op uitloopt?

Witte Olifanten is een podium voor keramische sculptuur; Into Nowhere is de achtste tentoonstelling in de reeks die loopt vanaf 2013. Vanaf de eerste expositie draagt het initiatief de titel Witte Olifanten; dit verwijst naar iets dat te kostbaar is om te houden, maar te zeldzaam en mooi om er afstand van te doen.

Deze editie werd mede mogelijk gemaakt door de Kunstraad Groningen, de Stichting Beringer Hazewinkel, Stichting Van Achterbergh-Domhof en de Stichting Wildervank Fonds. Zie ook de website van Witte Olifanten